פרוייקטים

x

דירת קרקע בתל אביב

120 מ"ר

דירת קרקע בצפון תל אביב הפונה לגינה ירוקה שופצה במסגרת הרחבה. הדיירים, זוג צעיר עם תינוק וכלבת בוקסר,  ביקשו לרענן את ביתם וליצור חלל צעיר ועדכני יותר, תוך שמירה על קו כפרי מעודן. המטבח הוחלף במלואו ונצבע בשני גוונים: אפור וכחול נייבי. באזור ההרחבה החדש בחרנו לנצל את ההפרדה הטבעית של הקורות ועמודי הקונסטרוקציה שבאזור חיבור תוספת הבניה, לטובת הגדרת אזור ביניים חדש של פנים-חוץ, מאין מרפסת מקורה מוקפת ויטרינות זכוכית, שניתן לפתוח את כולה ולהכניס את כל הגינה פנימה. במרכז החלל החדש מוקמה פינת האוכל לטובת ארוחות משפחתיות ואירוח. הקורה הקיימת אף נוצלה לצורך הסתרת ארובת הקמין הארוכה שמתעקלת בתקרה ורצה לכל אורך התוספת עד ליציאה החוצה בגב המטבח. מאחר והמטרה הייתה למזג את התוספת המקורה עם החוץ ולא לחבר אותה עם יתר הבית, נבחר לחפותה בפרקט עץ טיק הממשיך גם למשטחי החוץ. הסלון והמטבח לעומת זאת חופו באריחים גדולים דמויי בטון ליצירת תמהיל בין מודרני לכפרי. הריהוט בסלון, ובהמשך פינת האוכל, הנם שילוב של פריטים כפריים – תעשייתיים, חלקם חדשים וחלקם פריטים של בעלי הבית ששולבו בעיצוב בחדש. גם הכלבה אומה לא נזנחה, ובכניסה לבית תוכננה עבורה יחידת נגרות המשלבת נישת שינה, אזור אכילה ואחסון עליון.

לקביעת פגישה: